caralluma rendelése

Biotin a fogyókúrában

A biotin egy vízben oldódó vitamin, amelyet B7-, valamint a H-vitaminként is ismerhetünk. A H-vitamin a német elnevezésből származik, vagyis a haj és a bõr német szavakból ( Haar und Haut).A biotin a B-vitamin - komplex család tagja.Az Indiat két kiemelkedő összetevője, vagyis a caralluma és a shilajit mellett biotint is tartalmaz ez az igazán sokoldalú és összetett súlycsökkentő termék. Az Indiat étrend-kiegészítő rendszeres fogyasztásával ugyanis több fronton is támogatható a hatékony súlycsökkenés. A biotin ugyanis elengedhetetlen vitamin a bőr, a köröm és a haj egészségének fenntartásához.

Továbbá fontos szerepet játszik:

- a fehérje anyagcserében, 
- a szénhidrát anyagcserében
- az aminosav anyagcserében, 
valamint
 - a koleszterin - anyagcserében is.

A biotin, vagyis más néven a B7-vitamin hiánya egy egészséges és kiegyensúlyozott táplálkozás mellett nem lép fel, azonban egyes diéták és fogyókúra során pótlása fontos és elengedhetetlen a szervezet számára. Egy - egy fogyókúra és szigorú diéta során károsodik a haj, a köröm és a bõr egészsége és szépsége. A biotin ezek testrészek egészségének fenntartásáért és helyreállításáért felelõs vitamin. Hiánya fennállhat még emésztési rendellenességek és tartós antibiotikumos kezelés hatására is. 

Pótlása

A biotin számos állati és növényi élelmiszerben megtalálható, valamint ma már megfelelõ étrend-kiegészítők fogyasztásával is hatékonyan pótolható a szervezet számára. Különösen magas biotin tartalommal rendelkezik a máj, a vese, az élesztő, a karfiol, a dió- és mogyoró félék, valamint a tojássárgája is. 

Hiánytünetei:

 - fáradtság
 - depresszió
 - ingerlékenység
 - bõrproblémák
 - hajhullás
 - korpásodás
 - görcsök

A biotin tehát elengedhetetlen része a súlycsökkentő diétáknak és fogyókúrának egyaránt, amelyet sokan a szépség vitaminjaként is neveznek. Fontos része számos élettani folyamatnak. Részt vesz ugyanis az energiatermelő anyagcsere - folyamatokban és a makro tápanyagok anyagcseréjében is. Emellett pedig hozzájárul a haj és a bõr egészséges állapotának fenntartásához, az idegrendszer normál működéséhez, valamint a normál szichológiai funkciók fenntartásához.

Ezek tükrében láthatjuk, hogy az Indiat étrend-kiegészítők előállításánál számos egészségügyi és szépészeti pontra is gondoltak, így fogyasztásával a súlyfelesleg csökkenése mellett támogathatjuk az egészséget és a szépséget is, amely folyamatokat többek között a termék biotin tartalmának is köszönhetünk.

Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!