Hogyan lehet természetesen csökkenteni a vércukorszintet

Hogyan lehet természetesen csökkenteni a vércukorszintet

Tudta, hogy meg lehet tanulni, hogyan lehet csökkenteni a vércukorszintet gyógyszerek használata nélkül, de természetes módon? Itt vannak a tippek.

A vércukorszint az emberi vérben jelen lévő cukrok szintjének mutatója. Ez egy olyan kifejezés, amelyet általában a cukorbetegséggel, egy meglehetősen elterjedt betegséggel társítunk, különösen napjainkban, amely magas vércukorszintet (hiperglikémia) foglal magában. Ezt a dekompenzációt általában az okozza, hogy a szervezet nem termel elegendő inzulint, a hormont, amely a cukrokat energiává alakítja (1.típusú cukorbetegség), vagy hogy az előállított inzulint nem használják megfelelően (2. típusú cukorbetegség vagy szenilis cukorbetegség, mivel ez 40 évesnél idősebb embereknél fordulhat elő).

Hogyan lehet csökkenteni a vércukorszintet

Hogyan lehet csökkenteni a vércukorszintetA normális értékek helyreállítása és a vércukorszint csökkentése érdekében, ha kóros, nincs alternatív gyógyszer a gyógyszerekre. A cukorbetegségnek nem tulajdonítható hiperglikémia esetén azonban vannak alternatív természetes gyógymódok a gyógyszer számára, amelyek hasznosak annak megváltoztatásának megakadályozására és értékeinek normál szinten tartására, az egyensúlyhiányt és emelkedést okozó tényezők hatására.

Lehet, hogy érdekel: séta az erdőben megakadályozza az elhízás és a cukorbetegség. És egy amerikai orvos írja fel! Melyek a “zavar” elemei? Felismerjük a két fő, amely lehet tekinteni a “gonosz” korunk: a stressz, a rossz fizikai aktivitás. A hektikus élet, családi vagy munkahelyi problémák, bizonytalansági helyzetek destabilizálják pszichéünket, hanem szervezetünket is; ditto az állandó testmozgás hiánya, amely károsítja a testünket.

Ezért a fizikai aktivitás minden nap segít csökkenteni a glikémiás index, valamint csökkenti a stresszt, idegességet. A megfelelő étrend kiváló szövetségese a hiperglikémia ellen. Az első dolog, hogy biztosan fenntartsák a jó étrendet, az, hogy megtanulják az élelmiszerek glikémiás indexét, vagyis azt a sebességet, amellyel az élelmiszerekben jelen lévő glükóz felszívódik a vérbe. A szénhidrátok például nagyon magas glikémiás indexgel rendelkeznek, míg a fehérjékben és zsírban gazdag élelmiszerek, miközben nem befolyásolják azonnal a vércukorszintet, hosszú távon növelik azt.

A glikémiás indexet befolyásolhatja az élelmiszerek főzési módszere is: részleges forralás (például tészta főtt al dente) vagy egyes ételek hűtése, csökkenti a vérbe bevitt cukrok jelenlétét.

Élelmiszerek, amelyek csökkentik a vércukorszintet

Élelmiszerek, amelyek csökkentik a vércukorszintetVannak olyan élelmiszerek, megfontolandó a kiváló szövetségesek vércukorszint: alacsony-keményítő zöldségek (spenót, brokkoli, zöldbab), hal, sovány húsok (lazac, csirkemell), eper, zabpehely. Között az elemek elkerülésére, illetve a fogyasztás, korlátozott mennyiségben, minden élelmiszerek gazdag, telített zsírok (tej, illetve származtatott, zsíros hús, felvágott, hideg-darabok), illetve nátrium, hogy, mint láttuk, miatt túlzott fogyasztása növelheti a vér glükóz szintjét.

Ezenkívül a magas glikémiás indexű élelmiszerek fogyasztása a fel nem használt glükóz felhalmozódását okozhatja, amely zsírrá válik, és túlsúlyos vagy elhízott problémákat okozhat.

Természetes jogorvoslatok a vércukorszint csökkentésére

Természetes jogorvoslatok a vércukorszint csökkentéséreA fitoterápia szerelmeseinek a természetben vannak olyan gyógynövények, amelyek a vércukorszintet sakkban tarthatják. Lássuk együtt, mik azok:

  • Ginseng: az ázsiai-amerikai fajták fő tulajdonsága, hogy lassítja a szénhidrátok felszívódását a bélben, lehetővé téve a szervezet számára, hogy egyensúlyba hozza az inzulin termelését (amelynek termelését ginseng stimulálja) az elfogyasztott cukrok mennyiségével kapcsolatban.
  • Fokhagyma és hagyma: a kénvegyületek jelenlétének köszönhetően ez a két növény képes optimalizálni a vércukorszintet és a lipidszintet. Különösen az Allicin az a tulajdonsága, hogy megakadályozza az inzulin lebontását a májenzimek által, segítve a vért, hogy megtisztítsa magát a felesleges glükóztól, és megakadályozza a zsír lerakódását a májban.
  • Fahéj: néhány tanulmány kimutatta, hogy ez a fűszer képes enyhíteni a glikémiás csúcsokat étkezés után

Az egészséges táplálkozással, valamint egyes gyógynövények és gyógynövények segítségével párhuzamosan ezért fontos, hogy különös figyelmet fordítsunk a fizikai aktivitásra.

Elegendő egy gyors séta, vagy általában mérsékelt intenzitású edzés naponta körülbelül 30 percig (legalább heti 5 napig), hogy kiváló esélyeket biztosítsunk testünk egészségességének megőrzésére.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *